onsdag den 15. november 2017

Gode råd til valg af bryllupsfotograf

Gode råd til valg af bryllupsfotograf

Hvem har ikke beundret sine bedsteforældres bryllupsbillede, gennem hele sin opvækst. Sådan kan det også blive med jeres bryllupsbilleder, når I vælger den dygtige bryllupsfotograf. Jeres bryllupsbilleder skal holde mange år ud i fremtiden. Derfor er det også vigtigt at billederne bliver perfekte.

Vælg den rigtige bryllupsfotograf

Smukke bryllupsbilleder kræver mere end et Colgate-smil. Det kræver også at I har gjort et ordentligt forarbejde i udvælgelse af bryllupsfotograf til jeres bryllup. De fleste har en onkel, eller en god ven, med et ”ordentligt” kamera – og så er man jo næsten hobby fotograf.  Fine feriebilleder, er nødvendigvis ingen garanti  for flotte bryllupsbilleder, som I vil glæde jer over resten af livet. Hvis det er én af jeres bryllupsgæster, I lader stå for fotografering, skal I huske at det er et meget stort ansvar at pålægge som vennetjeneste. For at være på forkant, bør I inden festen aftale hvad og hvor meget I forventer der skal fotograferes – er det både under vielsen, bryllupsbilleder og ved festen, hvor mange billeder skal der skydes og er det i orden at vedkommende nyder alkohol i løbet af festen?

De alsidige bryllupsfotografer

Hvis I vælger at lade en professionel  bryllupsfotograf stå for jeres bryllupsbilleder, handler det først og fremmest om at vælge en fotograf, som laver billeder i den stil, som I godt kunne tænke jer. Mange vælger bryllupsfotografer, som skyder billeder i tidens trend, men sørg også for, at der bliver lavet et helt traditionelt bryllupsbillede. ”Mormor-bryllupsbilledet” er en klassiker, som aldrig rigtig vil gå af mode, og på sigt, kan man blive rigtig ked af ikke at have det. Derud over er det en god ide at checke om bryllupsfotografen, jævnligt laver bryllupsbilleder. Hvis det er tilfældet, må man formode at han/hun kan arbejde effektivt, hvilket er vigtigt på bryllupsdagen, hvor man ofte har en tidsplan der skal overholdes. Spørg også ind til hvad I gør i tilfælde af regn eller fotoudstyr, som går i stykker på dagen.

Prisen for en dygtig bryllupsfotograf

Priserne på bryllupsbilleder synes umiddelbart meget svingende, alt efter hvilken bryllupsfotograf man vælger. Én af årsagerne kan være at alle priser indeholder forskellige produkter. Derfor skal I sørge for at undersøge, hvad prisen reelt dækker over. F.eks. antallet af bryllupsbilleder, leveres de på CD – i hvilken opløsning (red. Hvor meget kan bryllupsbillederne forstørres uden at kvaliteten forringes), fremkaldes alle billeder og i hvilken størrelse, kan I selv vælge billederne, er fotografens transportudgifter inkluderet, hvad koster det at bestille forstørrelser, bliver billederne redigeret. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at aftale med fotografen, hvad I efterfølgende må bruge billederne til og hvad i må gøre ved dem. Selv om I har betalt for fotografens arbejde, billeder og evt. CD med billederne på, er det stadig fotografen, der har rettighederne til jeres billeder. Hvis I f.eks. ønsker at bruge billederne på internettet, fremkalde hos en fotohandler, eller selv at lege med dem i redigeringsprogrammer, er det vigtigt at I aftaler hvilke retningslinjer der gælder hos den pågældende fotograf.

Fremkaldelse af bryllupsbilleder

Medvirkende årsager til begrænsning af rettigheder over bryllups billeder, kan forklares ud fra fotografens faglige stolthed. Hvis I vælger selv at stå for fremkaldelse af billeder, har fotografen ingen kontrol over kvaliteten af billederne. Dette kan resultere i virkelig dårlig ”omtale”, når bryllupsfotografen krediteres. Omvendt kan man som brudepar regne sig frem til om det er værd at spare pengene ved billige fremkaldelser, eller om man ønsker at betale for kvaliteten gennem fotografen. Ligeledes kan uploads på internettet forringe billedkvaliteten. Mange fotografer vælger alligevel at tillade denne form for deling med venner og bekendte, såfremt at fotografen krediteres med et link. Men det er vigtigt at du forhører dig hos din bryllupsfotograf, da bryllupsbilleder også er copyright beskyttet. Udover valg af jeres bryllupsfotograf, er det næst vigtigste element for en perfekt bryllupsfotografering, hvor I vælger at optagelsen skal foregå. Enkelte brudepar vælger at lade optagelsen foregå i fotostudie, da man her har kontrol over lysforhold, vind og eventuel regn. Langt de fleste brudepar vælger dog at bryllupsfotograferingen skal foregå udendørs, on location. Det mest almindelige er at lade sig fotografere på en location, som har betydning for brudeparret. For at undgå for meget trafik foregår det i nærheden af kirken eller feststedet. Det der er vigtigt at overveje omkring locations, er først og fremmest hvad I gør, hvis det regner. Hvis det er muligt så vælg en location, hvor der er mulighed for forskellige billeder (uden i skal gå for langt), så det hele ikke går op i skrald eller skovsø. Fordelene ved on location optagelser er, at billedet får mere liv og stemning, end hvis man blot vælger en studieoptagelser. Det er værd at notere sig, at man ikke behøver højsol og 35 grader for at lave flotte bryllupsbilleder, men skulle uheldet være ude og det regner, så er en professionel bryllupsfotograf nok at foretrække!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skønheden I et Bryllup

Skønheden I et Bryllup Ser massivt populære bryllupper på tv som William og Kate og Kardashians kan gøre din planlagte ceremoni synes lidt f...